IdeaPosit dateert en certificeert documenten en bestanden met behulp van moderne digitale technologie. Het moderne en betaalbare alternatief voor de traditionele depotakte.

idee vastleggen

idee beschermen

auteursrechten

i-depot

idepot

ccproof

Beschermen

Gemakkelijk je ideeën registreren en voorzien van een datumstempel

Datumstempel

Het i-DEPOT is een wettelijk bewijsmiddel dat u een datumstempel geeft. Dit bewijst dat uw creatie op een bepaalde datum bestond. Het i-DEPOT geeft u geen (intellectueel) eigendomsrecht en biedt - net als een akte van de notaris - dus ook geen bescherming. Het is een eerste stap richting bescherming bij de ontwikkeling van een nieuw idee of creatie. Om uw i-DEPOT een betrouwbaar datumstempel te kunnen geven en om te kunnen garanderen dat de inhoud ervan niet werd gewijzigd na indiening, maakt BOIP gebruik van de gekwalificeerde verlener van vertrouwensdiensten

Voordelen van een idee vastleggen

Bewijs Het i-DEPOT geeft u een wettelijk bewijs waarop een datum staat. Geldig in heel Europa De geldigheid van het i-DEPOT bewijs staat vast voor de hele EU. Nuttig bij conflict Als iemand beweert dat hij uw creatie bedacht heeft, kan het i-DEPOT u helpen het tegendeel te bewijzen. Niet duur

Veilig en betrouwbaar en krijgt een betrouwbaar datumstempel.

BrandMerk registratie merknaam

wereldwijd benelux merken patent

idee registreren. Patent. Copyrights.

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een goed idee voor een nieuw product en kiest ervoor het te ontwikkelen. Vlak voordat je klaar bent, brengt een concurrent eenzelfde soort product op de markt Het registreren van tekeningen, prototypen, foto's, etcetera levert een document op waarmee je kunt bewijzen dat je op die bewuste datum in het bezit was van bepaalde kennis. Het registeren kan bij de notaris of Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Dit bewijsstuk heeft echter geen directe werking tegenover andere partijen en je kunt er geen rechten aan ontlenen

ideeenregister claim copyright merken buro cc proof certificaat notaris depot auteursrecht

i-depot, idepot, je registreert je werk in een register, zoals IdeaPosit of CCProof, om aan te geven dat jij de eerste was met die creatie. Hierdoor kun je ook zonder publicatie bewijzen dat jij de eerste was die dat werk in bezit had

.

Het is verstandig om ieder document, waarvan je op een dag wellicht moet kunnen aantonen dat dit document jouw creatie en eigendom is, vast te leggen. Door het onbeperkt aantal documenten dat je kunt vastleggen met je CC Proof account, heb je de mogelijkheid om dit te doen.

Het kan hierbij gaan om: businessplannen, ontwerpen, radio- of televisieformats, juridische documenten, concepten voor nieuwe producten en diensten, bouwtekeningen, recepten, tekeningen, manuscripten, filmscripts, songteksten, audio, video, fotomateriaal, computersoftware, contracten, notulen van vergaderingen. You name it. Je kunt dus alles uploaden als het maar in de vorm van een PDF-bestand is. Lees hier meer over werken die door het auteursrecht idee vastleggen. beschermen

also visit ideaposit ideaposit.com deed deposit legal law protect copyright idee

Beeldmakers: hoe IdeaPosit helpt bij het beschermen van je foto's, video's en ontwerpen

Beeldmakers: hoe IdeaPosit helpt bij het beschermen van je foto's, video's en ontwerpen

26069006_sAls creatieve geest wilt U misschien uw afbeeldingen delen door ze te publiceren, te exposeren of te delen op social media. Of wellicht wilt U uw creatieve portfolio sturen aan een potentiële opdrachtgever. Wat U niet wil, is dat uw werk onder een andere naam opduikt op een commerciële website, in een reclame of op bijvoorbeelde Instagram of Youtube.

De auteurswet is helaas onverbiddelijk als het gaat om het eigendom en de eerste publicatie: degene die het eerst het werk publiceert wordt aangenomen de maker te zijn van het werk! Met andere woorden, wordt uw foto "gestolen" en als eerste gepubliceert op een website of bijvoorbeeld in een boek, wordt het moeilijk voor U om aan te tonen dat U de rechtmatige maker bent. 

Tips

IdeaPosit biedt een hulpmiddel om uw portfolio te dateren en te certificeren zodat U in de toekomst aan kunt tonen dat die specifieke werken op die datum in uw bezit waren. Hier volgt een eenvoudig stappenplan voor het gebruikt van ideaPosit voor ontwerpers en beeldmakers. 

 Voorzie digitale bestanden, zoals foto's, van copyright meta data. In moderne digitale camera's kunt u meta data invoeren die in alle gemaakte foto's wordt geplaatst. Raadpleeg de handleiding van uw camera om uw afbeeldingen "onder water" te voorzien van uw naam en bijvoorbeeld e-mail adres. Zorg ook dat de datum in de meta data wordt meegenomen. Maakt u als ontwerper gebruik van specifieke software, raadpleeg dan de handleiding van de software om te zien hoe U meta data kan toevoegen tijdens het opslaan van de bestanden die U maakt. Programma's zoals Photoshop en Indesign bieden deze mogelijkheid. 

 Registreer meerdere digitale afbeeldingen tegelijk - dit kan op twee manieren 

1  Bij voorkeur: maak een collage ("contactsheet") van meerdere afbeeldingen in 1 bestand. Programma's zoals bijvoorbeeld Photoshop en het gratis IrfanView kennen deze mogelijkheid. Deze optie is overzichtelijk en als 1 bestand aan te bieden, hetgeen U credits bespaart!

2  Voeg meerdere afbeeldingen toe aan een zip-bestand. Deze optie is snel en eenvoudig, maar het aanbieden van meerdere bestanden in een zip maakt wellicht de bewijsvoering onnodig complex en technisch indien U uw werk in een geschil moet verdedigen. Niettemin is het dateren certificeren van een zipfile een valide mogelijkheid.

  Registreer digitale ontwerpen bij voorkeur in hun originele bestandsformaat. Dus bijvoorbeeld PSD voor een Photoshop bestand en IDD voor een Indesign bestand.

  Geef bestanden een goede naam, waar bijvoorbeeld ook uw naam en de datum in voorkomt. Een bestandsnaam zoals "afbeelding23.jpg" zegt minder dan "23_piet-jansen_21-04-2018.jpg" 

  Stuur het IdeaPosit certificaat - of het IdeaPosit zip bestand - mee als U afbeeldingen naar anderen stuurt. Een extra copyright verklaring en tegelijk een "waarschuwing".  

Aan de slag!

Registreer uw bestanden via uw account pagina en U ontvangt direct een zip-bestand met daarin het gegenereerde certificaat en het originele bestand. Het zip-bestand wordt aangeboden voor uw gemak; het is niet persé noodzakelijk om deze te gebruiken, als U het certificaat maar bewaart bij het originele bestand. Om afbeeldingen "browse-baar" te houden kan het handiger zijn om ze niet als zip-bestand op te slaan.

Wellicht bewaart U uw orginele bestanden in de cloud of op een draagbare harddisk, voeg dan de IdeaPosit certificaten toe aan deze locatie. U kunt ze uit de zip-bestanden halen, of de certificaten "los" downloaden via het certificaten overzicht op uw account pagina.


Fotograaf Harald Esposito zegt: "Ik bewaar de zip bestanden van IdeaPosit op een aparte drive, in een map met een logische naam. Het zip-bestand is wel zo handig voor mij, als ik de originele beelden wil zien weet ik ze wel te vinden."


new-copyright-exif-richard-peters(pp_w768_h512)