IdeaPosit dateert en certificeert documenten en bestanden met behulp van moderne digitale technologie. Het moderne en betaalbare alternatief voor de traditionele depotakte.

idee vastleggen

idee beschermen

auteursrechten

i-depot

idepot

ccproof

Beschermen

Gemakkelijk je ideeën registreren en voorzien van een datumstempel

Datumstempel

Het i-DEPOT is een wettelijk bewijsmiddel dat u een datumstempel geeft. Dit bewijst dat uw creatie op een bepaalde datum bestond. Het i-DEPOT geeft u geen (intellectueel) eigendomsrecht en biedt - net als een akte van de notaris - dus ook geen bescherming. Het is een eerste stap richting bescherming bij de ontwikkeling van een nieuw idee of creatie. Om uw i-DEPOT een betrouwbaar datumstempel te kunnen geven en om te kunnen garanderen dat de inhoud ervan niet werd gewijzigd na indiening, maakt BOIP gebruik van de gekwalificeerde verlener van vertrouwensdiensten

Voordelen van een idee vastleggen

Bewijs Het i-DEPOT geeft u een wettelijk bewijs waarop een datum staat. Geldig in heel Europa De geldigheid van het i-DEPOT bewijs staat vast voor de hele EU. Nuttig bij conflict Als iemand beweert dat hij uw creatie bedacht heeft, kan het i-DEPOT u helpen het tegendeel te bewijzen. Niet duur

Veilig en betrouwbaar en krijgt een betrouwbaar datumstempel.

BrandMerk registratie merknaam

wereldwijd benelux merken patent

idee registreren. Patent. Copyrights.

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een goed idee voor een nieuw product en kiest ervoor het te ontwikkelen. Vlak voordat je klaar bent, brengt een concurrent eenzelfde soort product op de markt Het registreren van tekeningen, prototypen, foto's, etcetera levert een document op waarmee je kunt bewijzen dat je op die bewuste datum in het bezit was van bepaalde kennis. Het registeren kan bij de notaris of Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Dit bewijsstuk heeft echter geen directe werking tegenover andere partijen en je kunt er geen rechten aan ontlenen

ideeenregister claim copyright merken buro cc proof certificaat notaris depot auteursrecht

i-depot, idepot, je registreert je werk in een register, zoals IdeaPosit of CCProof, om aan te geven dat jij de eerste was met die creatie. Hierdoor kun je ook zonder publicatie bewijzen dat jij de eerste was die dat werk in bezit had

.

Het is verstandig om ieder document, waarvan je op een dag wellicht moet kunnen aantonen dat dit document jouw creatie en eigendom is, vast te leggen. Door het onbeperkt aantal documenten dat je kunt vastleggen met je CC Proof account, heb je de mogelijkheid om dit te doen.

Het kan hierbij gaan om: businessplannen, ontwerpen, radio- of televisieformats, juridische documenten, concepten voor nieuwe producten en diensten, bouwtekeningen, recepten, tekeningen, manuscripten, filmscripts, songteksten, audio, video, fotomateriaal, computersoftware, contracten, notulen van vergaderingen. You name it. Je kunt dus alles uploaden als het maar in de vorm van een PDF-bestand is. Lees hier meer over werken die door het auteursrecht idee vastleggen. beschermen

also visit ideaposit ideaposit.com deed deposit legal law protect copyright idee

Idee vastleggen en beschermen: zo doe je dat gemakkelijk en veilig via IdeaPosit

Idee vastleggen en beschermen: zo doe je dat gemakkelijk en veilig via IdeaPosit

idee vastleggenJe hebt een briljant idee dat je graag wilt pitchen, maar je wilt niet dat anderen er met je idee vandoor gaan!

Met IdeaPosit kan je je idee beschermen door documenten en andere bestanden te dateren en te certificeren zodat je altijd wettelijk kan aantonen dat jij het eerste was met jouw idee.

IdeaPosit biedt een zeer veilige, snelle, goedkope en rechtsgeldige oplossing voor het vastleggen en "deponeren" van je ideeën. 

Op onze Homepage en op onze Veelgestelde Vragen pagina vind je uitgelegd hoe (eenvoudig) IdeaPosit werkt. Je hoeft geen nerd te zijn om IdeaPosit te kunnen gebruiken!

  

  

Hier volgen nog een enkele tips om snel aan de slag te kunnen gaan als je een idee wilt vastleggen:

  •   Omschrijf je idee uitvoerig in een document (Word of notepad bestand) en vermeld duidelijk je naam en de datum. Dit kan je doen door op elke pagina van het document de je naam, datum en het copyright symbool te vermelden, bijvoorbeeld:   Jan Janssen, 12 april 2018

  •   Voeg foto's, schetsen, mood-boards, mindmaps, schema's - et cetera - toe om je idee te illustreren. Het is ook een goed idee om een foto van jezelf toe te voegen.

  •   Sla je document op als PDF bestand. Word en OpenOffice hebben hier een functie voor, maar als je een ander programma gebruikt op Windows of Mac bestaat er ook een functie om bij het afdrukken te kiezen voor PDF bestand als printer. Zo print je als het ware naar een PDF bestand in plaats van op papier. Tot slot zijn er op internet ook sites waar je online documenten kan omzetten naar een PDF bestand.

  •   Log in op IdeaPosit.nl en ga naar het Certificeren menu. Lees de Tips voor het gebruik, bovenaan de rechter pagina. 

  •   Selecteer je PDF bestand door op Selecteer een bestand te klikken.  

  •   Voeg een goede omschrijving toe, bijvoorbeeld: Briljant idee voor het zuiveren van drinkwater door Jan Janssen, 12 april 2018

  •   Zorg dat Maak en download een zip-bestand is aangevinkt. Dit zorgt ervoor dat IdeaPosit je originele bestand plus het certificaat in 1 handig zip-bestand opslaat. Het bestand wordt in je Download folder. 

  •    Ga akkoord met de voorwaarden en klik op Start Verwerking

  •   Je bent klaar! Bewaar het zip bestand, of in elk geval het originele bestand en het ontvangen certificaat samen op een veilige plek. Dit kan in de cloud zijn, of op bijvoorbeeld een USB stick. Het certificaat heb je inmiddels ook via de e-mail ontvangen en zorgt voor extra aanvullend bewijs. De mailservers hebben immers ook een datum en tijd voor deze mail geregistreerd! Je kan de ontvangen e-mail eventueel ook toevoegen aan het zip-bestand of aan de gekozen opslag locatie.

Je hebt nu je idee vastgelegd en geregsitreerd. Je originele bestand, samen met het IdeaPosit certificaat, kunnen als aanvullend bewijs gelden als je het eigendom van je idee moet kunnen aantonen. Je kan op ieder moment in de toekomst de echtheid van je originele bestand en het certificaat testen via het menu Valideren.

Succes!

Als je vragen hebt, laat het ons dan weten via het Contactformulier - ons support team staat graag voor je klaar.